Сирийският президент Башар ал-Асад се е съгласил да отвори още два

...
Сирийският президент Башар ал-Асад се е съгласил да отвори още два
Коментари Харесай

След труса: Сирия отвори още 2 гранични пункта

Сирийският президент Башар ал-Асад се е съгласил да отвори още два гранични пункта, за да разреши филантропичната помощ да доближи до засегнатите от земетресението.Това съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, представен от Агенция Франс Прес.
Прочетете още
Той сподели, че Асад се е съгласил да отвори двата пропускателни пункта Баб Ал-Салам и Ал Рае от Турция към Северозападна Сирия за първичен интервал от три месеца, с цел да разреши навременната доставка на филантропична помощ. Отварянето на тези пропускателни пунктове - дружно с улеснението на филантропичния достъп, ускоряването на утвържденията за визи и облекчаването на пътуването сред центровете - ще разреши повече помощ да влезе по-бързо ", сподели Гутериш.

Преди да удари земетресението, съвсем цялата жизненоважна филантропична помощ за повече от четири милиона души, живеещи в следените от бунтовниците региони на Северозападна Сирия, беше доставяна от Турция по един водопровод - Граничен контролно-пропусквателен пункт Баб ал-Хава.

Ситуацията е изключително тежка в следената от бунтовниците зона в северозападната част на Сирия, която не може да получава конвои с помощ от следени от държавното управление елементи на страната без разрешението на Дамаск.

Съобщението пристигна ден откакто шефът на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус се срещна с Асад в Дамаск, с цел да обсъдят отговора на опустошителното земетресение, което удари Сирия и Турция предходната седмица.

Съединените щати споделиха, че отварянето на нови граници ще бъде позитивно за Сирия, ако Асад е сериозен по отношение на обещанието да ги отвори.

" Ако режимът е сериозен за това и в случай че режимът има предпочитание да приложи тези думи в деяние, това би било нещо положително за сирийския народ ", сподели представителят на Държавния департамент Нед Прайс пред кореспонденти.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР